آشنایی با ونزوئلا

جمهوری ونزوئلا کشوری است واقع در سواحل شمالی آمریکای جنوبی که توسط تعداد بیشماری از جزایر دریای کارائیب در برگرفته شده است.
ونزوئلا از شرق با گویان، از جنوب با برزیل و از غرب با کلمبیا هم مرز است. کوهای پر برف آند در غرب و جنگلهای سرسبز آمازون در جنوب، جلوه زیبایی به این منطقه بخشیدهاند.
ترینیداد و توباگو، باربادوس و آروبا مجاور ساحل شمالی ونزوئلا قرار دارند. این کشور در نیمکره شمالی و نزدیک به استواست و جزومناطق حاره ای محسوب میشود.
بخش اعظم جمعیت این کشور در شهرهای شمالی و نزدیک کاراکاس پایتخت ونزوئلا زندگی میکنند.از شهرهای عمده این کشور میتوان کاراکاس،والنسیا و ماراکای را نام برد.
ونزوئلا درگذشته بخشی از مستعمرات اسپانیا بوده و اکنون ساختار فدرال دارد.
نام کامل: جمهوری بولیواری ونزوئلا
جمعیت:26.6 میلیون
پایتخت: کاراکاس
مساحت: 881050 کیلومتر مربع
زبان: اسپانیایی،زبانهای محلی
دین: مسیحیت
میانگین عمر: 70 سال (مردان) ، 76 سال (زنان)
واحد پول: بولیوار
اقلام عمده صادراتی: نفت،بوکسیت و آلومینیوم، فولاد، مواد شیمیایی، محصولات کشاورزی
درآمد سرانه ملی به ازای هر نفر:4810 دلار
کد تلفن بین المللی: 0058
رئیس جمهور: هوگو چاوز
معاون رئیس جمهور: جورج رودریگز
وزیر امور خارجه: نیکولاس مدورو
اقتصاد
صنعت نفت بر اقتصاد ونزوئلا حکومت میکند؛ یک سوم تولید ناخالص داخلی و 80% صادرات را تشکیل میدهد و نیمی از در آمد دولت وابسته به این صنعت است. ونزوئلا یکی از پنج کشور بنیانگذار اوپک است.
ذخایر عمده نفتی کشور در مجاورت دریاچه ماراکایبو در خلیج ونزوئلا نهفتهاند . بیشتر مبادلات اقتصادی ونزوئلا با برزیل، مکزیک، کلمبیا و ایالات متحده امریکا است. صنعت کشاورزی این کشور نیز نقش مهمی در اقتصاد آن ایفا میکند.
در سال 2007 نرخ بیکاری در ونزوئلا 4/8% بوده و 37% مردم این کشور زیر خط فقر هستند.
رسانهها
شبکه های تلویزیونی خصوصی زیادی در ونزوئلا فعالیت دارند؛ در عین حال تعداد زیادی ایستگاههای رادیویی و کانالهای تلویزیونی نیز متعلق به دولت هستند.
روزنامهها
ال ناسیونال- روزنامه ، کاراکاس
آلتیماس نوتیسیاس- روزنامه ، کاراکاس
ال یونیورسال- روزنامه ، کاراکاس
ال موندو- روزنامه بعد از ظهر ، کاراکاس
پانوراما- روزنامه، ماراکایبو
تلویزیون
Venezolana de Television - دولتی
Radio Caracas Television - دولتی
Venevision - خصوصی
Globovision - خبر 24 ساعته
رادیو
Radio Nacional de Venezuela - دولتی
Union Radio Noticias - خبری تجاری
خبرگزاری
Agencia Bolivariana de Noticias - دولتی
آشنایی با جاذبههای گردشگری هلند
پادشاهی هلند سرزمین گل و سد و کشتی و دوچرخه است. از بین کشورهای اروپایی هلند یکی دیگر از مقاصد پر طرفدار توریستی از اروپا و خارج اروپاست.
کجا و چه زمان؟
تابستانهای هلند به توریستها تعلق دارد. موزهها رستورانها و هتلها پر از جهانگردان است. تابستانهای هلند از نظر آب و هوا متعادل تر است. زمستانهای هلند سرد و پر بارش و یخبندان است ولی به دلیل کم ارتفاع بودن زمین در هلند آب و هوا با وزیدن باد تغییر میکند.
در ماه ژانویه مسابقات اسکیت روی یخ 200 کیلومتری به نام Elfstedentoch برگزار میشود. کارناوالی نیز در اواسط بهمنماه برگزار میشود که هلندیها با پوشیدن لباسهای خندهدار در خیابانها در آن شرکت میکنند.
30 آوریل برابر با 11 اردیبهشت روز ملکه یا Koninginnedag است که در این روز خیابانهای آمستردام با دستفروشها و بازارهای خیابانی و جشن پر میشود. در این روز هر کس میتواند هر چیزی که میخواهد در خیابان بفروشد.
در شنبه دوم ماه مه تمام آسیابهای هلند درهای خود را بر روی بازدید کنندگان میگشایند. این روز به نام روز ملی آسیاب یا Nationale Molendag معروف است.
فستیوال هلند در اواخر خرداد در آمستردام و لاهه برگزار میشود. فستیوال موسیقی نیز در اواسط تیرماه از بزرگترین فستیوالهای موسیقی شهر هاگو است.
موزه ون گوگ در آمستردام آثار بزرگ این نقاش نامی را به نمایش میگذارد. بیش از 200 اثر از ون گوگ و چند نقاش بزرگ دیگر که از دوستان ون گوگ بودهاند در این موزه قرار دارد.
باغ کاکنهف (Keukenhof) بزرگترین باغ گل جهان است و چیره دستی طبیعت با هنر گلکاران هلندی هر سال 800 هزار بازدید کننده را تنها در دو ماه از سال به خود جذب میکند.
موزه ریجکس (Rijks) در آمستردام با مجموعههای تاریخی هنری با ارزش یکی از گرانترین گالریهای جهان است.
پارک ملی هوگ ولوه (HogeVeluwe) در آمستردام با دارا بودن تپهها و مردابهای زیبا یکی دیگر از محلهای دیدنی آمستردام است. این باغ در سال 1914 توسط یک زوج ثروتمند آلمانی هلندی خریداری شد. یکی از آنها قصد داشت آن را به شکارگاه تبدیل کند ودیگری یک موزه. ولی سرانجام این پارک هم به شکارگاه تبدیل شد و هم به موزه!
حتماً سری به شهر روتردام بزنید. این بندر دارای آثار معماری متنوع معماران هلندی و جهانی است. به سکوی 185متری Euromast بروید و نگاهی به معماری و زیباییهای شهر بیندازید. به باغ وحش بلیج دراپ(Blijdorp) بروید و گونههای زیستی زیبای آنجا را ببینید.
به شهرهای لاهه (Hague) و اوترخت (Utrecht) نیز سری بزنید.
اطلاعات مفید:
پول رایج هلند یورو است و برای سفر به هلند به ویزای شنگن نیاز دارید.
برای رانندگی در هلند به گواهینامه بینالمللی (IDP) نیاز دارید و هلند در 1+ ساعت گرینویچ قرار دارد.
آشنایی با جاذبههای گردشگری برزیل
جنگلهای استوایی، آمازون، سواحل بکر و دست نخورده و روحیات پر انرژی مردم برزیل هر طرفدار جهانگردی و گشت و گذار را به خود جذب میکند.
از همه مهمتر روحیات و حال و هوای مردم است که شما را به فکر فرار از زندگی بی روح و افسرده شهری میاندازد و به سمت خود میکشد.
کجا و چه زمان؟
خیلی خوب است که در هر فصلی از سفر خود به برزیل آب و هوای مناطق مختلف را مطالعه کنید و با توجه به اینکه برزیل در نیمکره جنوبی قرار دارد و فصلها برعکس نیم کره شمالی است برنامه سفر خود را تنظیم کنید. برای مثال آمازون یکی از بارانیترین مناطق جهان است و از اوایل بهمن تا اواسط اردیبهشت ماه سفر به این نقطه با مشکلات راه و بارش همراه است و از سفر به پانتنل (Pantanal) در این زمان خودداری کنید. جنوب برزیل سختترین تابستانها و زمستانها را دارد که در زمستان بارش برف نیز وجود دارد.
مردم برزیل بیشترین سفرها را در تابستان انجام میدهند که این امر هزینههای تعطیلات و قیمتها را افزایش میدهد ولی همین شلوغ بودن شهرهای توریستی فستیوالهای تفریحی زیادی را با خود به همراه میآورد و خدمات توریستی را افزایش میدهد و به هزینههایش میارزد. زمستان فصل کم توریست و خلوت است.
با دارا بودن مساحت بسیار زیاد تفاوتهای دما و گوناگونی آب و هوا و بارش امری عادی است. رطوبت هوای ریو؛ پایتخت برزیل در تابستانها طاقت فرساست و دمای هوا حدود 30 درجه سانتی گراد است. و در زمستان کمی هوا متعادل تر است و دما به 20 درجه هم میرسد. در سواحل شمال شرق به دلیل کمتر بودن رطوبت دمای هوا در تابستان به بیشتر از 30 درجه نیز میرسد. در جنوب و در سائو پاولو و پارانا دمای هوا در زمستان به 15- درجه هم میرسد.
فستیوالهای متعددی در تمام طول سال برپا هستند ولی معروفترین آن کارناوال نام دارد و 6 هفته و نیم قبل از عید شکر گذاری در روزی که به نام چهارشنبه خاکستر (Ash Wednsday) معروف است برکزار میشود. چهارشنبه خاکستر نوعی مراسم مذهبی کاتولیک است ولی در برزیل بیشترین توجه در این فستیوال تفریح و میهمانیها است.
کرکووادو (Corcovado) در ریو دو ژانیرو را فراموش نکنید. مجسمه معروف حضرت مسیح (ع) که 38 متر و 635 تن وزن دارد در ارتفاعات کرکووادوقرار دارد.
ساحل ایپانما (Ipanema) در ریو نیز یکی دیکر از جاذبههای ریو است. سری به ساحل کاپوکوبانا (Copacobana) نیز بزنید.
کوهستان کله قند (SugarLoaf Mountain) قلهای به شکل کله قند است که رفت و آمد به آن توسط تله کابین صورت میگیرد و نمای بسیار زیبایی از ارتفاعات کوه و ساحل را به شما میدهد.
آبشارهای ایگواچو یکی از زیباترین نماهای طبیعی برزیل واقع در پارانا (Paraná) است. این آبشارها در حقیقت بین آرژانتین و برزیل تقسیم شدهاند. از برزیل نمایی زیبا و از آرژانتین نمایی نزدیک را خواهید دید.
برای رفتن به آمازون میتوانید قایقی را اجاره کنید و از طریق رودخانه به تماشای آن بروید ولی به هیچ وجه بدون راهنما به داخل جنگلهای آمازون قدم نگذارید چرا که قبایلی در آنجا زندگی میکنند که رسوم و فرهنگهای مخصوص خود را دارند و بخش بزرگی از آمازون هنوز به طور کامل کشف نشده است.
شهر برازیلیا در حقیقت پایتخت مدرن و سیاسی برزیل است. طراحی کلی شهر و ساختمانها و ادارات دولتی این شهر دیدنی است. یادبود اسکار نیمیر (OscarNiemeyer) نیز از دیگر دیدنیهای معماری این شهر به حساب میآید.
شهر سائو پائولو یکی از بزرگترین شهرهای جهان به حساب میآید و به بیانی جنگلی از ساختمان و آسمان خراش است. در اکثر شهرهای برزیل از جمله سائو پائولو و ریو و براسیلیا نماها و آثار معماری جزو دیدنی ترین جاذبهها هستند.
اطلاعات مفید:
درپی شیوع تب زرد در برزیل تمامی توریستها به زدن واکسن مربوطه قبل از سفر به نقاطی که بیماری در آنجا دیده شده؛ توصیه میشوند.
برازیلیا نیز در منطقه شیوع این بیماری قرار دارد. پول رایج برزیل بریل رئال نام دارد. هر رئال برزیل 510 تومان است. برزیل در 3- ساعت گرینویچ قرار دارد. برای رانندگی در برزیل به گواهینامه بین المللی (IDP) نیاز دارید.
آشنایی با میکرونزی

تهیه و تنظیم:علی سلطان رضایی
ایالات فدرال میکرونزی کشوری در میان آبهای اقیانوس آرام است که از مجموعه ۶۰۰ جزیره بزرگ و کوچک تشکیل شده است.
این کشور در شمال شرق گینه نو پاپوآ، قرار دارد. این کشور در سال ۱۹۸۶ به طور رسمی استقلال خود را از آمریکا به دست آورد اما با یک قرارداد مشترک با آمریکا شراکت خود را با آمریکا در زمینههای مختلف محکم کرد.
بر اساس این قرارداد آمریکا وظیفه دفاع از این کشور را به عهده دارد و میتواند نیروهای نظامی خود را در آن مستقر کند. میکرونزی در قبال این لطف به آمریکا سالانه ۱۰۰ میلیون دلار از آمریکا دریافت میکند و مردم این کشور اجازه دارند در آمریکا کار و زندگی کنند.
بسیاری از مردم این کشور بدون برق و آب لولهکشی زندگی میکنند. هرچند درآمدهای این کشور از محل قراردادهایش با آمریکا و ژاپن بالاست اما نرخ بیکاری در آن به دلیل حضور مهاجران فیلیپینی بالا است.
هرچند اندازه خاک این کشور اندک است اما محدودهای که در اقیانوس آرام اشغال کرده است پنج برابر مساحت فرانسه است.
سیاست در میکرونزی
رئیس جمهور در این کشور هم رئیس حکومت است و هم رئیس دولت. رئیس جمهور و معاون او با رای اعضای کنگره برای دورهای چهار ساله انتخاب میشوند.
کنگره این کشور ۱۴ کرسی دارد که چهار نفر از آنها هر یک از یک ایالت این کشور انتخاب میشوند و دوره نمایندگی آنها چهار ساله است. ۱۰ نفر هم از مناطق ۱۰ گانه کشور (از هر منطقه یک نفر) برای دورهای دو ساله انتخاب میشوند.
اقتصاد در میکرونزی
تولید ناخالص داخلی در این کشور ۲۷۷ میلیون دلار است. ۳۷ هزار و ۴۱۰ نفر نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند.
نرخ بیکاری در این کشور ۲۲ درصد است. 7/26 درصد از مردم آن زیر خط فقر زندگی میکنند. در سال ۲۰۰۵ نرخ تورم در آن 2/2 درصد بود.
محصولات صادراتی این کشور شامل ماهی، پوشاک، موز و فلفل سیاه است که به کشورهای ژاپن، آمریکا و گوام صادر میشود.
محصولات وارداتی این کشور شامل غذا، کالاهای فرآوری شده، ماشینآلات و تجهیزات و نوشیدنیهاست که از کشورهای آمریکا، ژاپن و هنگکنگ وارد میشود.
مردم میکرونزی
جمعیت این کشور ۱۰۷ هزار نفر با میانگین سنی 6/21 سال است. امید به زندگی برای زنان ۷۳ و برای مردان ۶۹ سال است.
۵۰ درصد از مردم آن مسیحی کاتولیک و ۴۷ درصد پروتستان هستند. زبان رسمی این کشور انگلیسی است اما زبانهای محلی و زبان فیلیپینی نیز رواج دارد.
میکرونزی در یک نگاه
مساحت | ۷۰۲ کیلومترمربع |
جمعیت | ۱۰۷،۶۶۵ نفر |
پایتخت | پالیکیر |
واحد پول | دلار آمریکا |
دامنه اینترنتی | fm. |
پیش شماره | ۶۹۱+ |
دهه ی فجر و سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب مبارک.
برای این که حال و هوای آن روز های فرخنده به شما برسد فیلمی را آماده کردم که می توانید با کلیک بر روی لینک زیر آن را دانلود کنید:
s1.picofile.com/file/7638910107/daheye_fajr_mobarak.wmv.html
آشنایی با کشورهای بدون ارتش
شاید برای شما تصور این که کشوری بدون ارتش و نیروی مسلح کاملی باشد سخت بیاید اما در این دنیا این گونه کشورها نیز وجود دارند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، نیروهای مسلح در هر کشوری ضامن استقلال و آزادی آن کشورها هستند و وجود آنها برای حفظ این اصول در هر کشوری لازم و ضروری است. اما بعضی از کشورها نیز هستند که در این زمینه به داشتن تنها یک نیروی پلیس اکتفا کردند و عمدتا با کشورهای دیگر قرارداد دفاعی دارند. دلایل مختلفی مثل مساحت بسیار کم و یا کمبود جمعیت از جمله دلایل این تصمیم ها است. در این مطلب شما را با تعدادی از کشورهای بدون ارتش در دنیا آشنا می کنیم.
تصاویر دیدنی از کشور ایتالیا
تهیه و تنظیم:علی سلطان رضایی
به نام خدا
تهيه و تنظيم:علي سلطان رضايي
دانستنيها از كشورهاي مختلف
آيا مي دانيد متوسط عمر زنان ژاپني 84 سال است؛ در حاليكه متوسط عمر زنان بوتسوانايي (كشوري در جنوب آفريقا) بيشتر از 39 سال نيست.
در روسيه سالانه بيش از 12 هزار زن در نتيجه خشونت هاي خانوادگي جان خود را از دست مي دهند.
نيمي از شهروندان 15 ساله انگليسي تجربه مصرف مواد مخدر را كسب كرده و يك چهارم جمعيت 15 ساله اين كشور نيز سيگار مصرف مي كند.
يك سوم كساني كه دچار چاقي مفرط هستند در كشورهاي در حال توسعه زندگي مي كنند.
در بين كشورهاي توسعه يافته بيشترين آمار در مقوله بارداري زودهنگام به آمريكا و انگلستان اختصاص دارد.
آمار زنان گمشده چيني به 44 ميليون نفر مي رسد.
تعداد زنان آرايشگر برزيلي از تعداد سربازان اين كشور بيشتر است.
81 درصد اعدام هاي صورت گرفته در سال 2002 در سه كشور جهان به وقوع پيوسته.
اطلاعاتي كه سوپرماركت هاي انگليسي درباره مشتري هاي خود جمع آوري مي كنند، بيشتر از اطلاعاتي است كه حكومت اين كشور درباره شهروندانش دارد.
در اتحاديه اروپا روزانه هر راس گاو به ميزان 5/2 دلار مورد حمايت مالي قرار مي گيرد، اما 75 درصد جمعيت قاره آفريقا با پولي بسيار كمتر از اين رقم به زندگي روزانه خود ادامه مي دهند.
در بيش از 70 كشور جهان روابط همجنسگرايان ممنوع اعلام شده و در نه كشور ديگر نيز براي اين كار مجازات مرگ را در نظر گرفته اند.
يك پنجم جمعيت دنيا با درآمد روزانه كمتر از يك دلار به حيات خود ادامه مي دهند.
13 ميليون و دويست هزار آمريكايي در طول يك سال مورد جراحي زيبايي قرار گرفته اند.
در اثر انفجار مين هاي زميني، هر ساعت يك انسان جان خود را از دست مي دهد و يك نفر ديگر نيز دچار معلوليت مي شود.
در هندوستان 44 ميليون كودك به عنوان كارگر مورد استفاده قرار مي گيرند.
در كشوهاي صنعتي روزانه 6تا7 كيلوگرم مواد افزودني وارد بدن انسان ها مي شود.
پردرآمدترين ورزشكار جهان، «تايگر وودز» گلف باز، در طول سال 78ميليون دلار و به عبارت ديگر در هر ثانيه 148 دلار درآمد كسب مي كند.
در آمريكا هفت ميليون زن و يك ميليون مرد نظم غذايي خود را از دست داده اند.
در واشينگتن براي فعال نگه داشتن نمايندگان، 67 هزار نفر و به ازاي هر نماينده كنگره 125 نفر مشغول فعاليت هستند.
تصادف وسايل نقليه موتوري در هر دقيقه باعث مرگ دو نفر مي شود.
از سال 1977 به اين سو در كلينيك هاي كورتاژ آمريكا 80 هزار مورد اعمال خشونت و تجاوز به زنان گزارش شده است.
تعداد كساني كه طاق هاي طلايي «مك دونالد» را مي شناسند، بيشتر از افرادي است كه با تاج خار مسيحيت آشنايي دارند.
در كنيا يك سوم درآمد هر خانواده صرف رشوه دادن مي شود.
رقم معاملات غيرقانوني مواد مخدر در جهان به 400 ميليارد دلار مي رسد.
يك سوم آمريكايي ها سفر موجودات فضايي به زمين را باور مي كنند.
در بيش از 150 كشور جهان اعمال شكنجه صورت مي گيرد.
هر روز يك هفتم جمعيت جهان يعني 800 ميليون نفر گرسنه مي مانند.
احتمال زنداني شدن مردان سياه پوست آمريكايي 33 درصد مي باشد.
يك سوم جهان در شرايط جنگي به سر مي برد.
احتمال دارد ذخاير نفتي جهان در سال 2040 به پايان برسد.
82 درصد سيگاري هاي جهان در كشورهاي در حال توسعه زندگي مي كنند.
70 درصد مردم جهان غير از زبان رايج در كشورشان هيچ زبان ديگري را نشنيده اند.
يك چهارم درگيري هاي مسلحانه براي دست يابي به منابع طبيعي صورت مي گيرد.
در قاره آفريقا 30 ميليون نفر به ايدز مبتلا شده اند.
هر سال ده زبان به جمع زبان هاي مرده دنيا مي پيوندد.
تعداد افرادي كه در اثر خودكشي جان خود را از دست مي دهند، بيشتر از تعداد كساني است كه ضمن درگيري ها كشته مي شوند.
در آمريكا هر هفته به طور متوسط 88 دانش آموز به شكل مسلح وارد كلاس درس مي شوند.
در جهان حداقل 300 هزار نفر زنداني عقيدتي وجود دارد.
هر سال دو ميليون دختر جوان و زن ختنه مي شوند.
در نبردهاي مسلحانه سراسر جهان 300 هزار سرباز كودك در حال جنگيدن هستند.
ارزش مالي بازار فروش فيلم هاي ***گرافي در آمريكا ده ميليارد دلار برآورد مي شود.
هزينه تسليحاتي آمريكا 33 برابر بيشتر از هفت دولتي است كه كاخ سفيد آنها را با لقب «دولت هاي قلدر» معرفي مي كند.
در دنيا 27 ميليون برده وجود دارد.
آمريكايي ها در هر ساعت 5/2 ميليون عدد بطري پلاستيكي را به جمع زباله ها اضافه مي كنند. يعني در عرض سه هفته مي توان با روي هم گذاشتن اين بطري ها با خطي پلاستيكي كره زمين را به كره ماه متصل كرد.
هر انگليسي روزانه به طور متوسط 300 بار در محوطه تحت پوشش دوربين هاي مدار بسته قرار مي گيرد.
120 هزار زن و دختر جوان هر سال به خريداراني در اروپاي غربي فروخته مي شوند.
هر عدد ميوه كيوي كه بوسيله هواپيما از زلاند نو به انگلستان حمل مي شود، پنج برابر وزن خود گاز گلخانه اي به جو زمين اضافه مي كند.
بدهي آمريكا به سازمان ملل متحد از مرز يك ميليارد دلار گذشته است.
احتمال بروز مشكلات رواني در فرزندان خانواده هاي فقير، سه برابر بيشتر از احتمال بروز همين مشكلات در كودكان خانواده هاي مرفه مي باشد.
حدود 270 سال پیش محققی پروسی به نام « یوهان پتر زوسمیلش» اعلام کرد که کره زمین گنجایش حداکثر ۷ میلیارد نفر را خواهد داشت. ارائه این فرضیه (1741.م) در زمانی که زمین جمعیتی بالغ بر 700 میلیون داشت، به مثابه رقمی نجومی برای بسیاری غیرممکن می نمود، اما گذشت زمان و پیشرفت های صورت گرفته ثابت کرد این عدد چندان هم دست نیافتنی نیست؛ جمعیت جهان نسبت به مبدا این فرض 63 سال بعد (۱۸۰۴.م) به یک میلیارد، ۱۲۳ سال بعد (1927.م) به 2 میلیارد، 156 سال بعد (1960.م) به سه میلیارد و 170 سال بعد (1974.م) به ۴ میلیارد نفر رسید. هم چنین در بحبوحه این رشد سریع، بنا به اعلام سازمان ملل، انسان ها قرن جدید را نیز با گذراندن مرز 6 میلیارد نفر آغاز کردند (تولد یک کودک در شهر سارایوو به سال 1999). علی رغم درستی یا نادرستی فرضیه آقای زوسمیلش در خصوص گنجایش زمین (به لحاظ تامین منابع مورد نیاز)، عدد رویایی و البته هشداردهنده ای که وی در ذهن ترسیم کرده بود، خیلی زودتر از آن چه که خود بتواند پیش بینی کند، به واقعیت پیوست.
روز دوشنبه هفته جاری (31 اکتبر-9 آبان) سازمان ملل متحد در حرکتی نمادین به مانند سال های 1987و 1999، تولد یک کودک در شهر لنینگراد را مصادف گذشت جمعیت جهان از مرز 7 میلیارد اعلام کرد. به این ترتیب در آخرین رکوردزنی، ساکنان انسانی کره زمین طی زمانی حدود 12 سال یک میلیارد دیگر بر تعداد خود افزودند. البته تاریخ بشری همواره شاهد رشد آرام نرخ جمعیتی خود بوده است، اما نکته آن است که این رشد طی۵۰ سال اخیرشتاب بیشتری به خود گرفته است. معضل رشد زیاد، بدون شک مساوی بیشتر شدن مشکلات بشر خواهد بود. سازمان ملل برای آگاه سازی افکار عمومی به این رشد بی رویه، 11 ژوئیه را روز جهانی جمعیت نام گذاری کرده (11 ژوئیه ۱۹۸۷ جمعیت جهان از مرز ۵ میلیارد گذشت) و از حدود ۴۰ سال پیش نیز برای نخستین بار به سراغ برنامه های تنظیم خانواده و کنترل جمعیت رفته است.
البته ذکر این نکته ضروری است که عمده بار این رشد بر دوش کشورهای جهان سوم قرار دارد. در حال حاضر در توزیعی نامتوازن به همان نسبت که نرخ رشد جمعیت در کشورهای صنعتی منفی می شود، نرخ زاد و ولد در کشورهای جهان سوم رو به فزونی است (برای نمونه هر زن سومالیایی در طول عمر خود به طور متوسط شش نوزاد به دنیا می آورد). به این ترتیب بنا بر برخی برآورد ها در صورت تا 800 سال دیگر جمعیت برخی از کشورهای اروپایی کاملاً به صفر خواهد رسید، در حالی که در برخی کشورهای آسیایی و آفریقایی آهنگ رشد خارج از استاندارد است.
رشد جمعیت به خودی خود مسئله و معضل نیست، مسئله اینجاست که برای این میزان جمعیت، تا چه اندازه منابع طبیعی نیاز است؟ و آیا کره زمین گنجایش پاسخگویی به نیاز این رقم را دارد؟
کارشناسان تغذیه مدعی اند اگر این روند رو تزاید اصلاح نشود، فاجعه قحطی و گرسنگی در بخش هایی از جهان اجتناب ناپذیر خواهد بود. اما در پاسخ به سوال های فوق نگاه های متفاوتی وجود دارد. عده ای با اشاره به روند مصرف در کشورهای توسعه یافته، پدیده گرسنگی را بحث سیاسی دانسته و ارتباطی معنادار میان آن با مشکلات کشاورزی و طبیعی برقرار نمی کنند. این کارشناسان به اسراف آگاهانه مواد خوراکی در کشورهای غربی و بی توجهی ایشان در کمک به کشورهای جهان سوم اشاره دارند. در این راستا «جوئل کوهن» استاد دانشگاه راکفلر نیویورک می گوید که زمین به اندازه کافی غله و گندم برای سیر کردن نه، ده یا حتی یازده میلیارد نفر جمعیت را دارد، اما در بخش هایی از جهان، نیمی از مواد خوراکی، به مصرف حیوانات یا تهیه کود و زباله های ارگانیک می رسند. و در خصوص بی توجهی در کمک به کشورهای جهان سوم نیز می گوید "ما آماری از ۲۱۵ میلیون زن جوان در کشورهای رو به توسعه داریم که مایل به جلوگیری از بارداری هستند، اما نه اطلاعی از چگونگی پیشگیری دارند و نه ابزارهای آن را می شناسند." (دویچه وله، 30 اکتبر)
دسته دوم از کارشناسان نیز هستند که در پاسخی به این سوال های مهم با در نظر گرفتن منابع موجود، آن ها را برای تامین جمعیت کره زمین کافی نمی دانند. شاهدی که برای این مدعا ارائه می شود مرگ و میرهای موجود به خاطر گرسنگی و بیماری ها است. به اعتقاد این عده علی رغم تاثیر سطح فناوری و تولیدات، اساساً انرژی و منابع آبی زمین موضوعی نه سیاسی که طبیعی و گزیز ناپذیر است. در همین راستا حتی پیش بینی می شود کشورهای همسایه به ویژه در آفریقا و خاورمیانه در آینده به جنگ بر سر آب وارد شوند.
هر دو دیدگاه بالا بهره هایی از واقعیت دنیای موجود را در خود دارند و از این رو شاید بهتر باشد در برخورد با مسئله جمعیت رو به افزایش هر دو را مدنظر داشت. اما با این تفاسیر یک نکته و هدف به وضوح در قالب این پرسش خودنمایی می کند که: "چگونه از گسترش و انفجار جمعیت جلوگیری کنیم؟"
در جستجوی این هدف قابل قبول، «ادوارد ویلسون» زیست شناس دانشگاه هاروارد که مبدع اصطلاح «زیست شناسی اجتماعی» به حساب می آید، با خوشبینی معتقد است، باید جمعیت جهان را در حدود ۱۰ میلیارد نفر ثابت نگاه داشت (بی بی سی، 28 اکتبر). به گفته وی این هدف با تمرکز بیشتر بر وضعیت زنان و کنترل بارداری های ناخواسته و هم چنین تمرکز بر افزایش کلی جمعیت شدنی است. وی هم چنین معتقد است برای رفع پدیده مخرب افرایش مصرف باید در تغذیه مردم وضعیت پایداری ایجاد کرد (البته با حفظ سطح رفاه قابل قبول برای مردم). به اعتقاد ویلسون این اقدلمات باید همزمان با تلاش های محیط زیستی و به ویژه تلاش برای تضمین پایایی اکوسیستم های طبیعی همراه بشود.
با اندکی تامل می توان گفت پایه هر دو راهکار آقای ویلسون، افزایش آگاهی های عمومی نسبت به ابعاد یک معضل همگانی است. به بیان دیگر فاکتورهای اصلی این معضل یعنی تک تک افراد انسانی خود باید درگیر تلاش برای کنترل مشکل شوند. در این راستا هم چنین نباید انتظار داشت کشورهای در حال توسعه به تنهایی بار حل مشکل را بر دوش بگیرند. زندگی بر روی این کره، فارغ از تمایزات انسان ساخته، معضلی همگانی است و هر انسانی را مکلف به تعهد در برابر آن می سازد. از این رو آقای ویلسون نیز به درستی تاکید دارد که کشورهای توسعه یافته باید با قرار داردن معیاری برای مصرف و توزیع معقول ثروت، الگویی برای سایر کشورها باشند.
منبع:
روز نامه نسل فردا.......چاپ 11 آبان ماه 1390
آشنایی با گواتمالا

جمهوری گواتمالا کشوری در آمریکای مرکزی است که فرهنگی غنی و طبیعتی زیبا دارد و پوشیده از کوهستانهای سر به فلک کشیده است.
این کشور از شمال غرب با مکزیک، از شمال شرق با بلیز و از جنوب شرق با هندوراس و السالوادور همسایه است. در شمال شرق آن دریای کارائیب و در جنوب غرب آن اقیانوس آرام قرار دارد.
اسپانیاییها اولین کسانی بودند که این بخش از دنیای جدید را کشف کردند. این کشور تا سال ۱۸۲۱ مستعمره اسپانیا بود.
بومیان این کشور اغلب از نژاد مایا هستند و تقریبا نیمی از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند. به همین دلیل در کنار اسپانیایی که زبان رسمی این کشور است زبان مایایی نیز رایج است.
سیاست در گواتمالا
رئیس جمهور در این کشور حکومت و رئیس دولت است. او با رای مردم برای دورهای چهار ساله انتخاب میشود.
مجلس قانونگذاری این کشور ۱۵۸ کرسی دارد که نمایندگانش با رای مردم برای دورهای چهار ساله انتخاب میشوند.
اقتصاد در گواتمالا
تولید ناخالص داخلی این کشور 53/62میلیارد دلار است. سه میلیون و ۹۶۸ هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند.
نرخ بیکاری در این کشور 2/3 درصد است. 2/56 درصد از جمعیت این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند. در سال ۲۰۰۷ نرخ تورم در آن 8/6 درصد بود.
محصولات صادراتی این کشور شامل قهوه، شکر، نفت، البسه، موز، میوه و سبزیجات و هل است که به کشورهای آمریکا (6/44 درصد)، السالوادور (9/11 درصد)،هندوراس(2/7 درصد) و مکزیک (2/5 درصد) صادر میشود.
محصولات وارداتی این کشور شامل سوخت، ماشینآلات و تجهیزات حمل و نقل، کالاهای ساختمانی، کود و الکتریسیته است که از کشورهای آمریکا (2/33 درصد)،مکزیک(8/8 درصد)، چین (5/6 درصد)، السالوادور (۵.۳ درصد) و کره جنوبی (9/4درصد) وارد میشود.
مردم گواتمالا
جمعیت این کشور حدود ۱۳ میلیون و دو هزار نفر با میانگین سنی ۱۹ سال است. امید به زندگی برای زنان آن ۷۲ و برای مردان ۶۸ سال است.
دین آنها اغلب مسیحی است. گروهی نیز هنوز پیرو اعتقادات قوم مایا هستند.
گواتمالا در یک نگاه
مساحت | ۱۰۸،۸۹۰ کیلومتر مربع |
جمعیت | ۱۳،۰۰۲،۲۰۶ نفر |
پایتخت | گواتمالا |
واحد پول | کوئتزال |
دامنه اینترنتی | gt. |
پیش شماره | ۵۰۲+ |
آشنایی با برزیل

برزیل بزرگترین و پر نفوذترین کشور آمریکای جنوبی است.
وسعت این کشور قریب به نیمی از قاره آمریکای جنوبی را در بر میگیرد. برزیل که آن را غول اقتصادی آمریکای لاتین نیز توصیف کردهاند، یکی از بزرگترین دموکراسیهای جهان محسوب میشود.
بزرگترین جنگلهای جهان نیز در منطقه آمازون این کشور قرار دارند، منطقهای که طی سالیان اخیر سودجویان دست به استخراج منابع طبیعی آن زدهاند و همین امر نگرانی بسیاری از فعالان محیط زیست را در پی آورده است.
از نظر اقتصادی تاریخ این کشور با دورههایی از شکوفایی و نزول اقتصادی همراه بوده است. توسعه این کشور در واقع همواره تحت تاثیر آثار مخرب تورم و بدهیهای خارجی قرار گرفته است.با این حال اصلاحات انجام شده در دهه 1990 میلادی بویژه در زمینه خصوصی سازی تا حدودی منجر به ثبات مالی در این کشور شده است.
برزیل از نظر منابع طبیعی بویژه فلز و سنگ معدن گشوری غنی محسوب میشود. برزیل به دلیل استخراج منابع نفتی که در نزدیکی سواحل این کشور واقع شدهاند، خود را از واردات این ماده حیاتی بی نیاز کرده است.
اما همچنان شکاف زیادی میان طبقه غنی و فقیر برزیل وجود دارد.اکثر زمینهای حاصلخیز برزیل همچنان تحت کنترل خانوادههای ثروتمند قرار دارد.از همین رو نهضت کشاورزان روستایی بی زمین محور فعالیت خود را بر درخواست برای تقسیم بندی مجدد اراضی کشاورزی قرار داده است.
اوضاع اجتماعی به ویژه در شهرهای بزرگ برزیل نظیر سائوپائولو و ریو دو ژانیرو چندان مساعد نیست.و بسیاری از مردم در شهرکها و محلهای فقیر نشین زندگی میکنند. اقدام دولت نظامی برزیل در دهه 1970 میلادی در انتقال بسیاری از شهروندان برزیلی به مناطق جنگلی آمازون، خسارات زیادی را به زیست بوم این جنگلها وارد کرد. در پی برآورد خسارات گسترده وارده به منطقه آمازون دولت برزیل روند مهاجرت را متوقف کرد.
در سال 2005 دولت برزیل طی گزارشی اعلام کرد که یک پنچم جنگلهای برزیل در فرایند جنگل زدایی از میان رفتهاند.
ویژگیهای انسانی
نام کامل:جمهوری فدراتیو برزیل
جمعیت:182.8 میلیون(براساس آمار سال 2005 سازمان ملل متحد)
پایتخت:برازیلیا
بزرگترین شهر:سائو پائولو
وسعت:8.55 میلیون کیلومتر مربع
زبان رسمی:پرتغالی
دین رسمی:مسیحیت
امید به زندگی:66 سال مردان،77 سال زنان(براساس آمار سازمان ملل متحد)
واحد پولی:1 رئال = 100 سنتاوس
صادرات :مصنوعات، سنگ آهن، قهوه، مرکبات و سایر محصولات کشاورزی
پسوند اینترنتی:br
کد تلفن بین المللی:+55
رییس جمهوری:ایناسیو لولا دا سیلوا
معاون رییس جمهوری:ژوسه النکار گومژ دا سیلوا
وزیر امورخارجه:سلسو لوییس اموریم
وزیر دارایی:گیدو مانتگا
.: Weblog Themes By Pichak :.